Over Ewlas

Als jong meisje was ik dol op handvaardigheid. Voor zo ver ik mij kan herinneren ben ik altijd creatief bezig geweest. Ik knutselde, schilderde en tekende graag. Met die vaardigheden maakte ik graag cadeau’s voor anderen.

Vanaf groep 7 begon ik interesse te krijgen in het ‘schoonschrijven’. Ik heb menig schrift volgeschreven. Mijn oma zag dat en van haar kreeg ik mijn eerste kalligrafie set. Met die set heb ik tientallen kaarten en enveloppen geschreven in opdracht voor familieden , kennissen en buren.

Toen ik moeder werd had ik het druk met het moederschap waardoor ik nauwelijks nog schreef.

April 2016 ben ik gestart met een online workshop schrijven met penseel. In de besloten groep postte ik zeer regelmatig en al snel viel mijn werk op. Oktober 2016 werd ik, samen met nog een aantal cursisten uitgenodigd om samen met Karin Joan op de Paper Passion beurs in Tilburg te staan.

De energie die ik voelde op de beurs maakte dat ik vanaf dat moment dagelijks mee begon te schrijven met de dutchletteringchallenge van Marijke van Hommerig op Instagram.

Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik workshops gaf, of ik in opdracht iets wilde maken. Om gehoor te geven aan die vragen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik EWLAS officieel gemaakt.

Ik was niet op zoek naar een naam waar handlettering in voorkwam zoals Ednadia’s lettering, omdat ik mijn creativiteit breder gebruik. Ik maak ook graag gepersonaliseerde cadeau’s, waarbij ik het handletteren integreer.
Het geven van workshops is wel heel erg koren op mijn molen, omdat ik als creatieve duizendpoot niet alleen geniet van het maken van mooie dingen, maar vooral energie krijg uit het overbrengen aan anderen van wat ik kan en weet. Met mijn onderwijsachtergrond, enthousiasme en creatieve talenten bied ik mensen een creatieve ontdekkingsreis.